My Home. My Castle. 250 jaar Oud Amelisweerd

Jun 16 - Oct 31, 2020
My Home. My Castle. 250 jaar Oud Amelisweerd

Het landhuis Oud Amelisweerd kent een bijzondere geschiedenis en behoort dankzij eeuwen van incidentele bewoning tot een van de best bewaarde voorbeelden van een 18e-eeuwse edelmanwoning in Nederland. Een hoogtepunt van het monumentale pand zijn de bijna 250 jaar oude historische behangsels, die de muren van het landhuis tot de dag van vandaag sieren

My Home. My Castle. kijkt terug naar voormalige bewoners van landhuis Oud Amelisweerd. Dit gebeurt in 5 sfeerinstallaties op de begane grond van het museum. Deze installaties geven een impressie van hoe er in de afgelopen 250 jaar in Oud-Amelisweerd werd gewoond en gewerkt. Door hun speelse karakter nodigen ze uit tot vragen stellen.

Naast bewoning staat ook beleving centraal; wat maakt een huis tot een thuis? Verschillende kunstenaars leveren hun visie op het gevoel van thuis. Er zijn onder andere een aantal kunstwerken te zien die in het verleden speciaal voor landhuis Oud Amelisweerd zijn gemaakt. Deze werken zijn nu tijdelijk weer terug op de plek waar ze oorspronkelijk thuis horen.

Pop-up MOA

 Cookies op deze website

Vakantieinonsstadsie.nl maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op accepteren te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan.