Thursday, July 30

Onontdekte plekjes

Er zijn enorm veel onontdekte plekjes in Utrecht. Dit is de ideale zomer om op ontdekkingstocht te gaan naar de plekken waar je de ruimte hebt om voldoende afstand te houden. Wij nemen je mee naar deze rustigste plekjes in en om ons stadsie. Hoor de vogels fluiten, geniet van de vrijheid en geef elkaar de ruimte!

Wil je zeker weten dat het door jou uitgekozen plekje rustig genoeg is? Bekijk dan voor vertrek de Druktemonitor Utrecht.

Bloeyendael

Op zoek naar een mooie rustige wandelplek in de mooie natuur aan de Oostkant van de stad? Dan is natuurpark Bloeyendael iets voor jou. Je vindt er geen gladgeschoren gazonnen en picknickplaatsen, maar wel prachtige wandelpaden, bloemenweiden, een heemtuin, wildakker, waterlelievijver en een imkerij. Ook zijn er vossen en grootoorvleermuizen gespot.

Lees verder
Park Oosterspoorbaan

Wist je dat de Oosterspoorweg in 1974 is aangelegd als verbinding tussen Utrecht en Hilversum? Tussen alle groene initiatieven van het Oosterspoorbaanpark mag een mooie plek voor de kleine bezoekers niet ontbreken. Een natuurspeeltuin waar kinderen worden uitgedaagd om zelf te verzinnen hoe ze willen spelen en hun fantasie te gebruiken. Onlangs is er een nieuw deel van het park geopend aan de zuidkant.

Lees verder
Het Kromme Rijnpark

Wandelen, varen, hardlopen, zwemmen, vissen of fietsen? In het Kromme Rijnpark kan het allemaal. Ook aan eten en drinken is gedacht. Wat dacht je van een lunch in de biologische moestuin? Of een keer uit eten op woensdagavond in het schoolrestaurant. Waar leerlingen een heerlijk menu serveren. Of bereid zelf je eigen maaltijd en strijk neer in het park voor een barbecue of picknick.

Lees verder

Majoor Bosshardt plantsoen en Kouwerplantsoen

In het Noordoosten van Utrecht zijn twee mooie plantsoenen te vinden: het Kouwerplantsoen en het Majoor Bosshardt plantsoen. De laatste is vernoemd naar de in Utrecht in 1913 geboren Majoor Bosshardt. Ook lig er en groenstrook bij de Talmalaan waar je lekker kunt recreëren.

Waar komt Lunetten vandaan?

Iedere wijk in Utrecht heeft een eigen historisch verhaal. Wat is er nu leuker dan in de vakantie terug te reizen in de geschiedenis. Weet jij bijvoorbeeld waar de naam van de Utrechtse wijk Lunetten vandaan komt?

Een lunet is een klein vestingwerk met twee schuine, naar buiten gerichte zijden  en twee naar achter gerichte zijden. De keel is open of op een eenvoudige wijze afgesloten door een borstwering of een muur met schietgaten. Lunetten kwamen voor als buitenwerken van een vesting of als onderdeel van een linie. De naam is afgeleid van het Franse woord voor maan, ‘lune’, omdat de lunetten halvemaanvormig zijn, van bovenaf gezien.

Op zoek naar een rustige plek waar je dat goed kunt zien? Dan is het leuk een bezoekje te brengen aan het Beatrixpark. De lunetten die je daar ziet op de Houtense Vlakte behoren tot de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Leidsche Rijn

Wist je dat Leidsche Rijn heel veel parken en verbindende groenstructuren heeft? Er zijn verschillende fiets en wandelroutes met routebeschrijvingen over: oude linten, langs historische plekken en door mooie groengebieden. Op zoek naar een leuke wandeling? Er is voor ieder wat wils. Er zijn tochten met afstanden tussen de 3 en 12 kilometer.

Lees verder
Strijkviertel

Op zoek naar een mooie open plas met veel beplanting en een strand om je vakantie te vieren? Dan moet je naar het Strijkviertel. Hier kun je zwemmen, surfen en vissen! Een lekker plekje om met mooi weer naartoe te gaan. Rondom de plas is een fiets- en wandelpad aangelegd. Je kunt in het water zwemmen, surfen en vissen. Het terrein is ook heel geschikt voor andere activiteiten zoals wandelen en picknicken.

Lees verder
Noordsepark

Ook voor kids zijn er leuke dingen te doen in eigen stad. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan de groene speeltuin Noordsepark in het hart van Pijlsweerd en Ondiep. Er zijn konijntjes, moestuintjes en wordt beheerd samen met buurtbewoners. De speeltuin biedt deze zomervakantie extra activiteiten voor de kinderen.

Lees verder

Cookies op deze website

Vakantieinonsstadsie.nl maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op accepteren te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan.