Friday, July 31

Dit zijn de mooiste kerken om te bezoeken

Waarom in het buitenland wel die mooie kerk binnenstappen, maar in je eigen stadsie niet? Precies, daar gaan we verandering in brengen! Wij hebben de mooiste kerken die je in Utrecht kunt bezoeken voor je op een rijtje gezet.

St. Catharinakathedraal

Laten we beginnen met de St. Catharinakathedraal, de hoofdkerk van katholiek Nederland. Iedere dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag is de kathedraal ‘s middags geopend voor bezoekers. Maak daar gebruik van, want het is een kerk die zeker gezien mag worden. Je vindt de St. Catharinakathedraal aan de Lange Nieuwstraat naast Museum Catharijneconvent. Bekijk de website voor de meest actuele openingstijden.

Domkerk

Natuurlijk mag de Domkerk niet ontbreken in dit rijtje. De achtergelaten sporen van de Beeldenstorm, de geschiedenis, de gotische architectuur en het interieur maken de kerk tot een indrukwekkend geheel. Sluit je aan bij een rondleiding of geniet gewoon even van de rust. De domkerk is 7 dagen per week geopend.

St. Willibrordkerk

Neem deze zomer een kijkje in de St. Willibrordkerk op de Minrebroederstraat. Na de bouw van deze kerk in 1877 is er 25 jaar besteed aan de aankleding. En dat zie je terug in een uniek en kleurrijk decor met veel details. Je kunt de kerk bezoeken op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 13.00 en 17.00 uur.

Wist je dat Stichting Kerken Kijken Utrecht een jaarlijkse openstelling van diverse kerken in het centrum van Utrecht verzorgd? Zo ben je van 30 juni tot en met 12 september van harte welkom om de culturele rijkdommen van de kerkgebouwen te aanschouwen. Daarnaast kun je wekelijks genieten van gratis lunchconcerten.

Programma Kerken Kijken
Cookies op deze website

Vakantieinonsstadsie.nl maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op accepteren te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan.